Eldar Parr – Maler og grafiker

14. november 2014Utstillinger

Galleri HKR har nå som eneste formidler i Hamarområdet æren av å presentere maler og grafiker Eldar Parr! Kom innom og se et utvalg grafikk fra den populære serien «Vandrerne».
Eldar Parr (f. 1963, Hellesylt, Sunnmøre) har en solid kunstbakgrunn fra både Statens kunst- og håndverksskole (1988-1991) og i lære hos maler og skulptør Oddmund Rauberget (1991-1992). I tillegg var han i tre-fire år en del av «Nerdrum-kretsen» i Tollbugata i Oslo. De ulike skoleringsformene har bidratt til en særegen stil som kommer til uttrykk i Parr sine kunstverk. Dette gjør seg gjeldende både i malerisk og grafisk form. Parr er en spennende og meget særpreget kunstner som behersker flere uttrykksformer såvel tematisk som stilistisk. Primært arbeider han med tegning, grafikk og maling, men har bakgrunn som utsmykningskunstner og kunsthåndverker med bl.a. treskurd som materiale. Mest jobber han med oljemalerier, men sier at han liker utfordringen i å jobbe med grafikk. Når han lager litografier, er det i stor grad mediet som bestemmer uttrykket, og han tiltrekkes av å kunne utforske de spesielle mulighetene litosteinen byr på.

 

Kunstneren har mange utstillinger bak seg:

2008 Separatutstilling, «Fire Bilder», Galleri Espen Eiborg, Oslo
2004 Separatutstilling, «Horisonter», Galleri Ramfjord, Oslo
2002 Retrospektiv utstilling, Åsentunet, Sunnmørsutstillingen
1998 Grafikk og oljemalerier, Storgt 51, Oslo Separatutstilling
1997 V-17 oljemalerier Oslo
1997 Galleri K-27 oljemalerier Ålesund
1996 Figurative kunstnere, Blomquist kunsthandel, Oslo Kollektivutstilling
1996 «Unge romantikere», Skien
1991 «Subjekter», Galleri Bellman, Oslo, maleri Novemberutstillingen, Drammen Kunstforening, Maleri, Kulltegninger
Separatustilling, Galleri Solbakken, Stranda, maleri

Pin It on Pinterest